Det sociale enzym - gode erfaringer

Der er positive tegn flere steder på, at nogen – mennesker i grupper og enkeltvis – gerne vil bidrage og gerne vil hjælpe andre.

Frivillighedsarbejdet på plejehjem, hospitaler eller i semi-frivillige netværk og organisationer er drevet af viljen til at gøre en positiv forskel for andre. Det samme gælder betydningsfulde dele af foreningslivet. Det sociale enzym er ikke kun fantasi!

 

Se KAB's eksempler på projekter, der viser, at det sociale enzym findes og virker.

 

Eksempler på gode erfaringer

Hvis vi er villige til at sluge et par "ideologiske kameler", kan vi lykkes. Vi har brug for lederskab med stor styrke, der tør inddrage gode kræfter fra flere sider, hvis vil vores fortsatte velfærd.

 

Der er masevis af eksempler fra for eksempel filantropien og fra Fonden for Socialt Ansvar på, at viljen til at give og til at være social ER der. Vi skal kanalisere denne vilje ind i den rette ramme

 

Læs eksemplerne på, hvor det i KAB-regi er lykkedes at vække det sociale enzym og få succefulde projekter ud af et samarbejde melle civilsamfundet, statens institutioner og faglighed og det ildsjælene initiativ og drive.

 


   
Der er ingen nyheder i øjeblikket.
    

Det sociale enzym, whitepaper

Det sociale enzym

Læs hele udgaven af Jesper Nygårds "Det sociale enzym - essensen af tanker om et velfærdssamfund".

Download Det sociale enzym